Dribbel

Datum: juli 2021
Rol: ontwerper

Dribbel is een platform voor hondenbaasjes om een geschikt wandelmaatje (Dribbelmaatje) te vinden, voor als zij aan het werk zijn of er tussenuit gaan en andersom voor wandelmaatjes om een hondenbaasje te vinden.
Ik heb een brand identity gecreëerd dat past bij het enthousiasme en de passie die Dribbel wil uitdragen. Vervolgens heb ik een mobiele applicatie inclusief animatie ontworpen.

 

Brand identity

De naam Dribbel verwijst naar het dribbelen naast de hond, terwijl je haar uitlaat. Een enthousiaste, lieve, sportieve hond is een Labrador Retriever en dit ras vormt dan ook de basis voor het logo en de illustraties.

Het logo is gemaakt door middel van de golden ratio; een wiskundige ratio die zijn oorsprong vindt in de natuur en je veel terugziet in architectuur, kunst en design. Het gebruik van de golden ratio in logo design zorgt voor een evenwichtig en aantrekkelijk ontwerp.

Deze ronde vormen komen terug in de gehele brand identity, in onder andere de typografie en de iconen en knoppen.

Dribbel logo golden ratio

Dribbel logo tekst golden ratio

Het evenwicht zie je ook terug in het kleurenpalet. Groen is de kleur die staat voor balans en harmonie. Groen komt ook voor in de omgeving en natuur waarin je je hond uitlaat, waar je in de natuur veel rust kan vinden. Deze kleur is rustgevend en comfortabel voor de ogen en daarom erg geschikt voor een scherm.

Dribbel style guide

Functies

De functies van de app zijn vrijwel hetzelfde voor zowel het hondenbaasje als Dribbelmaatje. Alleen het profiel moet anders worden ingesteld. Het hondenbaasje moet naast haar eigen gegevens ook de gegevens en eigenschappen van haar hond(en) invullen. Het Dribbelmaatje kan haar tarief, beschikbaarheid en aantal jaar ervaring opgeven.

In de buurt

Op de homepagina zie je welke hondenbaasjes of Dribbelmaatjes er zijn in jouw buurt. Standaard is dit gesorteerd op afstand, oplopend. Daarnaast kunnen de resultaten op- en aflopend gesorteerd worden op tarief, beoordeling en ervaring. Er kan ook gefilterd worden op een goede beoordeling, binnen 2 km afstand, voorkeur voor dagen en honden en beschikbaarheid.

 

Match gevonden

Sla de hond en baasje of het Dribbelmaatje op in je favorieten om die later nog direct terug te kunnen vinden of stuur direct een bericht om een eerste ontmoeting te plannen.

 

Reviews

Hebben beide partijen bevestigd dat er een ontmoeting of wandeling heeft plaatsgevonden, kan je een review schrijven over het hondenbaasje of Dribbelmaatje, zodat andere gebruikers van Dribbel worden geholpen om de beste keuze te maken. Pas na 3 beoordelingen wordt de beoordeling openbaar weergeven, om te zorgen voor een representatieve beoordeling.

 

Notificaties

Bij instellingen kan je instellen wanneer je een notificatie wil ontvangen. Je kan een notificatie ontvangen als er een nieuw Dribbelmaatje of nieuw hondenbaasje in de buurt is, wanneer je een review kan schrijven, wanneer je een nieuw bericht hebt ontvangen en als jouw favoriete Dribbelmaatje weer beschikbaar is.