Hutje Mutje

Datum: februari 2018 & juli 2021
Rol: ontwerper // fotograaf

In 2018 opende bed & breakfast Hutje Mutje. Voor de Airbnb-pagina heb ik foto’s gemaakt van Hutje Mutje, zodat bezoekers een goede impressie hebben van de gezellige en knusse ‘pod’. Ook heb ik een logo ontworpen, die kan worden gebruikt voor verschillende uitingen. Nu, 3 jaar later, heb ik een ontwerp gemaakt voor een one page-website

 

hutje mutje website

De pod als inspiratie

Deze typische houten pod is ontstaan uit de gedachten om een comfortabele, minimalistische, milieuvriendelijke en kwalitatieve trekkershut te maken, met een unieke en vriendelijke vormgeving. Het moest sterk genoeg zijn om te overleven in ruige natuurlijke landschappen en alle weersinvloeden. Tegenwoordig vind je ze veel op campings.

Deze eigenschappen heb ik meegenomen in mijn ontwerpproces. De vriendelijke vormgeving in de ronde vormen van zowel het logo als de iconen, het natuurlijke in de fonts en achtergronden en het minimalistische in de white space en het gebruik van een klein gebalanceerd kleurenpalet.

 

Kleuren

Het kleurenpalet is geïnspireerd op Hutje Mutje zelf. Het blauwe van het dak van de pod en het oranje van het hout.

hutje mutje website styleguide

Features

Bezoekers van de website kunnen direct hun verblijf boeken, informatie vinden over de oorsprong van de pod en de faciliteiten van Hutje Mutje, impressiefoto’s bekijken en lezen wat andere mensen zeggen over hun tijd in de hut. Onderaan de pagina staan adres- en contactgegevens en de datum en lokale tijd en het weer op dat moment.

hutje mutje website animatie

hutje mutje visitekaartje