Music player

Datum: april – juni 2016
Rol: ontwerper

Als alternatief voor Spotify of Deezer, heb ik een music player ontworpen voor de Nederlandse singer-songwriter Dotan. Via zijn website of de app store zou je deze kunnen downloaden en zijn muziek afspelen. De Amsterdamse zanger is onder andere bekend van de hits Home, Hungry en Let the River In. Hij heeft twee albums gemaakt; 7 Layers (2014) en Dream Parade (2011). Inmiddels heeft hij ook internationaal succes.
De music player moet nummers kunnen afspelen in (willekeurige) volgorde, naar het vorige of volgende nummer kunnen gaan, nummers voor- en achteruit kunnen spoelen, het geluid kunnen aanpassen en een optie hebben om het nummer of album te delen.


 

Moodboard

De app moet passen bij de muziek van Dotan en Dotan zelf. Om een idee te krijgen wat voor iemand het is en welke stijl bij hem past, heb ik een moodboard gecreëerd. Hij houdt van zwart-witte foto’s en van de natuur. Hij speelt ook graag gitaar. Het is een persoon die streeft naar het waarmaken van zijn dromen en zijn gevoel wil overbrengen op de luisteraar.

 

 

De natuur wilde ik laten terugkomen in mijn ontwerp. Op de achtergrond van de player heb ik een afbeelding neergezet van bomen. Dotan had destijds maar twee albums op zijn naam staan, dus er hoefde geen lijsten van albums gemaakt te worden. Hier heb ik een foto van hem op de achtergrond gezet en de albums laten afbeelden als LP’s, die ook te zien zijn op de player zelf.
Voor de contextfoto wilde ik graag mijn fotografievaardigheden gebruiken. Ik heb het bos bij mij in de buurt bezocht, voor de natuur en de rust waar Dotan zo van houdt.